Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Σχέδιο άμεσης αντίδρασης στις ελληνικές εκλογές


Το δίδυμο Μέρκελ - Σόιμπλε θα μάθει το αποτέλεσμα πάνω από τον Ατλαντικό

Βερολίνο Γιώργος Παππάς

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012
Στον αέρα κυριολεκτικά θα είναι η Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ όταν θα ανακοινώνονται την Κυριακή τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα. Θα ταξιδεύει για το Μεξικό και το Λος Κάμπος όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του G20 στις 18 και 19 Ιουλίου. Οι ελληνικές εκλογές προεξοφλούν μια πτήση της Μέρκελ με πολιτικές αναταράξεις. Η ενημέρωση της Καγκελαρίου θα είναι διασφαλισμένη, όπως και η επικοινωνία της με άλλους ηγέτες. Ετσι μπορεί να υπάρξει και η αντίδραση, αν χρειαστεί. Την κ. Μέρκελ θα συνοδεύει στο αεροπλάνο και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Πάντως, αν το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα καταστήσει επιβεβλημένη μια απάντηση, δεν θα είναι του Βερολίνου, αλλά της ευρωζώνης. Θα έχει τη μορφή της ανακοίνωσης του Eurogroup. «Εάν χρειαστεί οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να εκδώσουν μια ανακοίνωση, υπάρχει πάντα ένας τρόπος για να γίνει αυτό», έλεγαν χθες κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης. Μολονότι και ο υπουργός Οικονομικών θα είναι στο αεροπλάνο, «η επικοινωνία θα είναι διασφαλισμένη».
Η διαβεβαίωση δείχνει ότι η ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη, τουλάχιστον τεχνικά, να αντιδράσει αμέσως στο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Η προετοιμασία αυτή δεν αφορά τόσο μια θετική για την ευρωζώνη και το Μνημόνιο έκβαση των εκλογών στην Ελλάδα όσο ένα αποτέλεσμα που θα οδηγεί σε ακύρωση της συμφωνίας με την τρόικα ή σε παράταση της ακυβερνησίας στην Ελλάδα. Η αντίδραση «θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα προκύψουν», ανέφεραν οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο.
Από τη Σύνοδο του G20 δεν προβλέπεται η έκδοση ειδικής ανακοίνωσης για την Ελλάδα, βάσει τουλάχιστον του προγραμματισμού που υπάρχει αυτήν τη στιγμή. Η συγκυρία των ελληνικών εκλογών την παραμονή της Συνόδου του G20 προεξοφλεί ότι η ελληνική κρίση θα συζητηθεί, αν δεν μονοπωλήσει τις διαβουλεύσεις των 20 κορυφαίων ηγετών στο Λος Κάμπος.
Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της Ισπανίας ότι προσφεύγει στην προστασία του ευρωπαϊκού μηχανισμού, στο Λος Κάμπος του Μεξικού έχει προσκληθεί και ο Πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι με το στάτους του παρατηρητή. Παρόντες θα είναι ούτως ή άλλως ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Κάμερον, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι ως μέλη του G20.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ. Παρά τις εντεινόμενες πιέσεις που δέχεται το Βερολίνο, στη Σύνοδο του Μεξικού η γερμανική κυβέρνηση θα επιμείνει στη γραμμή ότι η ανάπτυξη δεν θα 'ρθει με νέα χρέη, αλλά με δομικές μεταρρυθμίσεις. Ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις δεν αλληλοαναιρούνται, αλλά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, επισημαίνεται σχετικά. Tο Βερολίνο προβάλλει το επιχείρημα ότι στην ΕΕ έχουν γίνει αρκετά βήματα για το «τείχος πυροπροστασίας» από την κρίση στην ευρωζώνη, μεταξύ άλλων η αύξηση των κεφαλαίων του μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM στα 700 δισ. ευρώ. Απαιτείται όμως και ένα «τείχος πυροπροστασίας» και για την παγκόσμια οικονομία, και αυτό μπορεί να γίνει με την ενίσχυση των κεφαλαίων του ΔΝΤ.

Σήματα κινδύνου για την Ελλάδα

Περιμένοντας την ετυμηγορία των ελλήνων ψηφοφόρων. Η Μέρκελ, βλοσυρή, χθες στην Καγκελαρία

Βιέννη και Βερολίνο ξεκαθαρίζουν ότι «δεν υπάρχουν λεφτά χωρίς Μνημόνιο»

Σήματα κινδύνου για την Ελλάδα

Νέες προειδοποιήσεις απηύθυνε χθες το Βερολίνο προς την Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, την ώρα που εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διέψευδε ότι η Κομισιόν έχει επεξεργαστεί σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες παρέχουν συμβουλές νομικού τύπου σε τρίτους που εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας ελληνικής εξόδου από τη ζώνη του ευρώ, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερ, σύμφωνα με το οποίο η Ευρώπη έχει επεξεργαστεί σχέδιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη θέσπιση ορίου αναλήψεων από τα ΑΤΜ και επιβολή περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.

1η Ποδηλατοδρομία στην Κάλυμνο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η 1η ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ που έγινε στο νησί μας , με  συνδιοργανωτές  το Σύλλογος Γονέων –Μαθητών και τον Ποδηλατικό Σύλλογου Καλύμνου.
1η Ποδηλατοδρομία στην ΚάλυμνοΜία ποδηλατοδρμία βασισμένη σε ιδέα των μικρών μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως, στα πλαίσια του εορτασμού Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος .
Μια πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση με πολλούς αποδέκτες και όσον αφορά την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Ποθιας , με πρωταγωνιστή την μετακίνηση με ποδήλατο.
Σε σύντομη του αναφορά ο Δήμαρχος δήλωσε πως θα εξεταστεί σοβαρά η προοπτική μιας τέτοιας θεσμοθέτησης σε συνεργασία με τον ποδηλατικό σύλλογο, και άλλους φορείς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επιτυχία του Ποδηλατικού Γύρου στην Ποθια ,εκτός του σύλλογο γονέων –μαθητών και του ποδηλατικού συλλόγου, σημαντική συμβολή είχε η συνεργασία όλων των αρχών όπως το Λιμεναρχείο, η αστυνομία, η δημοτική αστυνομία, , η Δημοτική Επιτροπή Αθλητισμού, κ.α.
Παιδιά όλων των ηλικιών, μέλη του ποδηλατικού Συλλόγου του νησιού μας ,πρόσκοποι, μεγάλοι και μικροί διανύοντας με ποδήλατο την απόσταση από το Λιμεναρχείο – Ιχθυόσκαλα- Σταθμό ταξί – Εμπορικό Επιμελητήριο ,και με τερματισμό την κεντρική πλατεία του νησιού μας , χάρισαν μοναδικές στιγμές περιβαλλοντικής συνειδήσεις στέλνοντας το μυνημα ότι υπάρχει εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης εντός της πόλεως , αυτής με το ποδήλατο.
Στο σημείο τερματισμού της 1ΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑΣ στην κεντρική μας Πλατεία, μαθητές σχολείων έστειλαν πολυποίκιλα μυνηματα προς πασαν κατεύθυνση, γύρω από την χρήση του ποδηλάτου , του κανόνες ασφαλής οδήγησης ποδήλατου, την προσφορά στην υγεία , την αναγκαιότητα για ενσωμάτωση στην καθημερινότητα μας κ.α. ενώ στην συνέχεια παιδιά κατέθεσαν την μοναδική τους εμπειρία μέσα από την συμμετοχή του
(ΠΗΓΗ:kalymniansvoice.gr)

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ιατρικό Συνέδριο στην Κάλυμνο 8 & 9/6/12 – μεγάλη η συμμετοχή


Ιατρικό Συνέδριο στην Κάλυμνο 8 & 9/6/12 – μεγάλη η συμμετοχήΗ Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία, της οποίας αντιπρόεδρος είναι ο διαπρεπής Καλύμνιος καρδιολόγος κύριος Ιωάννης Ε. Καλλικάζαρος (φωτο), στα πλαίσια του «2ου Συνεδρίου Καρδιαγγειακών Παθήσεων», διοργάνωσε τιμητικά και στην Κάλυμνο συνεδριακές ημέρες εκλαϊκευμένων ομιλιών πάνω σε καρδιολογικά θέματα, το διήμερο 8 & 9 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Ελιές.


Το Συνέδριο αυτό είναι ενταγμένο στο «4ο Περιφερειακό Συνέδριο Βορειοανατολικού Αιγαίου» της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας και αποτελεί αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της, εδώ και πολλά χρόνια, για την ενημέρωση της ελληνικής περιφέρειας πάνω σε καρδιολογικά θέματα.
Η Κάλυμνος, με την παρουσία περίπου 100 επιστημόνων, έζησε ημέρες αναβάθμισης του πολιτισμικού της επιπέδου και, σαφώς, της τουριστικής κίνησης. Το σημαντικότερο είναι ότι το συνέδριο αυτό κινητοποίησε Καλύμνιους γιατρούς, αλλά και πάρα πολλούς απλούς πολίτες να βγούν έξω, έστω για λίγος, από την καθημερινότητα της φθοράς του γκρίζου ορίζοντα της πολιτικής. Το συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου ήταν κατάμεστο από κόσμο.
Πρόεδροι του συνεδρίου και οι κύριοι Ι. Ε. Καλλικάζαρος και Γ. Παρχαρίδης, ενώ η σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής βεβαιώνει τη σοβαρότητα και τον πραγματικά πανελλήνιο χαρακτήρα του συνεδρίου, αποτελείται από γιατρούς της Αθήνα, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Χίου, Λέσβου, Λήμνου, Σάμου, Ικαρίας.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, το απόγευμα της 8.6.12, το συνέδριο ξεκίνησε με τρεις προσυνεδριακές ομιλίες πάνω σε γενικότερα ιατρικά θέματα και πρώτη ομιλήτρια την Καλυμνιά δερματολόγο κυρία Καλοτίνα Κορφιά, η οποία εντυπωσίασε το ακροατήριο με την επιστημοσύνη της, τα άριστα ελληνικά της και την άνεση στο λόγο. Στη συνέχεια έγινε η έναρξη του συνεδρίου με χαιρετισμούς και ακολούθησαν ομιλίες πάνω σε καρδιολογικά θέματα. Από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι του Σαββάτου το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει συνεχή στρογγυλά τραπέζια με πολύ ενδιαφέροντα θέμα και διαπρεπείς καρδιολόγους.
Ο Ι. Καλλικάζαρος τιμά την Κάλυμνο με την πανελλήνια και διεθνή επιστημονική του καταξίωση, την υψηλή επαγγελματική του επάρκεια, την ευσυνειδησία και τον ανθρωπισμό του, και για τη μεγάλη αγάπη στο νησί του και τους συμπατριώτες του.

Το Λιμεναρχείο Καλύμνου στην καθαριότητα των παραλιών – δ.τ.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και υπό την αιγίδα της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου-Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου προβήκαμε την Τρίτη 05 Ιουνίου 2012 στον καθαρισμό παραλιών της Νήσου Καλύμνου προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος από τους περιβαλλοντικά δραστήριους και ευαισθητοποιημένους πολίτες.


Στόχος μας είναι η διαμόρφωση μιας περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένης και δραστήριας νέας γενιάς. Για όλους τους παραπάνω λόγους εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους διευθυντές, στους δασκάλους και ιδίως στους μαθητές του 2ου και 5ου Δημοτικού σχολείου Πόλεως καθώς και του οκταθέσιου Δημοτικού σχολείου Πανόρμου για την άμεση και αποτελεσματική συνδρομή τους στον καθαρισμό των παραλιών «Κασόνια» και «Πλατύ Γιαλός» Καλύμνου.
Επιπρόσθετα, ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Ζωΐδη Παντελή, Αντιδήμαρχο του Δήμου Καλυμνίων, ο οποίος συνέδραμε την όλη προσπάθεια εφοδιάζοντας τους μαθητές με τα απαραίτητα υλικά. Ευελπιστούμε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος να αποτελέσει εφαλτήριο παρόμοιων μελλοντικών δράσεων για τους μαθητές οι οποίοι υπό την καθοδήγηση των διευθυντών και των δασκάλων τους αποτελούν τους αυριανούς περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένους πολίτες.
Είμαστε υπερήφανοι για τους διευθυντές, τους δασκάλους, τους μαθητές και τους τοπικούς φορείς του νησιού μας που ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ
Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ Ιωάννης

Εφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Μιχ. Βούης

Ο παλαίμαχος Καλύμνιος δημοσιογράφος της Ρόδου και λάτρης του πατρογονικού του νησιού.


Ένας δικός μας άνθρωπος, ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος της Ρόδου Γιώργος Μιχ. Βούης, έφυγε από τη ζωή στα ενενήντα πέντε του χρόνια, στις 6 Απρίλη 2012.
Γεννήθηκε στα 1917 και ήταν ο μοναδικός επιζών από εκείνους που με την υπογραφή τους ίδρυσαν το 1947-48, και υπηρέτησαν στη συνέχεια, το Σύλλογο Καλυμνίων Ρόδου «Ο Άγιος Παντελεήμων», πρωτοπόρο σε πολιτιστική δράση πολιτιστικό φορέα του νησιού.
Από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια , και παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, άρχισε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία, εστιάζοντας έκτοτε το ενδιαφέρον του σε θέματα που είχαν σχέση με την κοινωνική , πνευματική και οικονομική ζωή της Ρόδου και ιδιαίτερα της Καλύμνου.
Πριν από ένα περίπου χρόνο, στις 2 Μαΐου 2011, στα πλαίσια του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Ανεξαρτησίας του Τύπου», ο αείμνηστος Γιώργος Βούης βραβεύτηκε, για την πολύχρονη προσφορά του, από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ρόδου και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου.
Παρόλο που γεννήθηκε, έζησε και δημιούργησε οικογένεια στη Ρόδο, λάτρευε κυριολεκτικά τον τόπο καταγωγής του πατέρα του, του Καπετάν Μιχάλη Βούη. Ήταν άλλωστε εκείνος που τον «μπόλιασε» με τη μεγάλη του αγάπη για την Κάλυμνο. Γι’ αυτό και ο ερχομός του κάθε φορά στο νησί δεν ήταν για κείνον απλά μια επίσκεψη αλλά ένα προσκύνημα.
Τα τελευταία χρόνια βλέπαμε τον Γιώργο Βούη ακόμη πιο συχνά στην Κάλυμνο. Και αυτό οφείλετο και στην παρουσία στο νησί μας του Ποιμενάρχη μας κ.κ. Παϊσίου, στο πρόσωπο του οποίου έτρεφε αισθήματα σεβασμού και αγάπης, από τα χρόνια που υπηρετούσε στην Μητρόπολη Ρόδου.
Φίλος του Αναγνωστηρίου, νοιαζόταν γι’ αυτό και παρακολουθούσε με ενδιαφέρον το έργο του. Κατά καιρούς μας έστελνε συνεργασίες του για δημοσίευση στα «Καλυμνιακά Χρονικά». Στον τελευταίο τόμο του αφιερώσαμε λίγες σελίδες, με αφορμή τη βράβευσή του στη Ρόδο. Στον ίδιο τόμο δημοσιεύσαμε και την τελευταία συνεργασία του- ένα σύντομο ιστορικό της Καλυμνιακής Παροικίας της Ρόδου- στην οποία και υπογράφει : «Γεώργιος Μιχ. Βούης, λάτρης της Καλύμνου, του πατρογονικού μου βράχου».
Να’ ναι ελαφρύ το χώμα της Ροδιακής γης που τον σκέπασε.

Κυριάκος Κ. Χατζηδάκης
Πρόεδρος του Αναγνωστηρίου
Καλύμνου «Αι Μούσαι»

Εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Το Αναγνωστήριο Καλύμνου, τιμώντας την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (19η Μαΐου) διοργάνωσε εκδήλωση στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου, την Κυριακή 20 Μαΐου 2012, με ομιλητή τον κ. Χρήστο Τσένα, Συνταγματάρχη ε.α.


Μέσα από ένα πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό έγινε αναφορά στα δραματικά γεγονότα της περιόδου 1913-1923, που είχαν ως τραγικό επακόλουθο το σφαγιασμό ή αφανισμό, από τον ανελέητο τουρκικό σωβινισμό, τριακοσίων πενήντα περίπου χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου.
Η τελευταία πράξη εκείνης της τραγωδίας ήταν η καταστροφή της Σμύρνης και ο ξεριζωμός του Μικρασιατικού Ελληνισμού από της προαιώνιες εστίες του.
Στόχος βέβαια της ανάμνησης αυτών των θλιβερών για το έθνος μας επετείων είναι να διατηρείται ζωντανή η ιστορική μνήμη και να διδασκόμαστε από τα λάθη μας. Μόνο που οι απανωτές εθνικές περιπέτειες που έζησε και πάλιν έκτοτε η πατρίδα μας δείχνουν πως δυστυχώς τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα.
Κ. Χ.

Ευχαριστήριο από την οικογένεια Κλωνάρη - 40ημερο μνημόσυνο

Ευχαριστήριο από την οικογένεια Κλωνάρη  -  40ημερο μνημόσυνο   
Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους, με οποιοδήποτε τρόπο, μας συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας για τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και παππού Θεοφίλη.


Με Εκτίμηση,
Κατερίνα Κλωνάρη
Παντελής Κλωνάρης,
Άννα και Μιχάλης Αλαχούζος
*
Σ.Σ. Την προσεχή Κυριακή, 17.6.12, θα τελεστεί το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Θεοφίλη Κλωνάρη, στον Αγ. Γεώργιο. Το κόλλυβο θα στολιστεί την παραμονή, Σάββατο απόγευμα, στην αίθουσα τελετών του Αγ. Γεωργίου.

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε σπίτια και καταστήματα - ανακοίνωση ΚΚΕ

Κ.Κ.Ε.
Κ.Ο. ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Εργαζόμενοι —εργαζόμενες, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι.



Η Κομματική Οργάνωση Καλύμνου του ΚΚΕ καταγγέλλει τη διακοπή ρεύματος σε σπίτια εργατικών οικογενειών, αλλά και μικρών καταστημάτων του νησιού μας επειδή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ανενόχλητο, αφού σι διακοπές ρεύματος από την ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ, πρόκειται το επόμενο διάστημα να φτάσουν τις μερικές εκατοντάδες στο σύνολο του νησιού μας. Οι συνθήκες της οξυμμένης καπιταλιστικής κρίσης, η ανεργία που μαστίζει εκατοντάδες εργαζόμενων και νέων στο νησί, που τους αναγκάζει να ακολουθούν το δρόμο της ξενιτιάς ως νέοι μετανάστες, το γεγονός ότι τα μικρομάγαζα και οι λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους, είναι οι παράγοντες που οδηγούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους στο να μένουν για καιρό απλήρωτοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ.

Αυτό το βάρβαρο μέτρο της διακοπής του ρεύματος που κλείνει σπίτια,
μόνο το εργατικά λαϊκό Κίνημα, μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας
των εργαζομένων μπορεί να σταματήσει.
Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ Θα πρωτοστατήσουν και πάλι
στην οργάνωση αυτού του αγώνα.

Οι εργαζόμενοι έχουν πλούσια πείρα για το ποιος με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα βρίσκεται πλάι του. Αυτή τη πείρα πρέπει και μπροστά στην κάλπη στις 17 Ιούνη να την κάνει και πράξη, να μην χαθεί ούτε μια ψήφος προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αυτά τα δύο κόμματα δεν αλλάζουν. Να μην έχει εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα τάζει λαγούς με πετραχήλια, αλλά την επόμενη μέρα πρόκειται στη λογική της παραμονής της χώρας στην ΕΕ να προδώσει της όποιες, ψεύτικες όμως, ελπίδες έχουν δημιουργηθεί στο λαό.
Το ΚΚΕ σε προειδοποιεί δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες απογοητεύσεις, τώρα συμπόρευση με το ΚΚΕ για να ανοίξει για το λαό η προοπτική της δικής του εξουσίας, η προοπτική της εργατικής λαϊκής εξουσίας, για τη λαϊκή ευημερία.


ΚΚΕ ΙΣΧΥΡ0 ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΛΑΟΣ!
***

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΚ.Ε.
ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ο ΛΑΟΣ!
Το ΚΚΕ δεν σας είπε ποτέ ψέματα. Ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή. Δεν συμβιβάστηκε ούτε στιγμή με τα μεγάλα συμφέροντα, την εκμετάλλευση, τη καταλήστευση του λαϊκού ιδρώτα. Εμπιστευθείτε το σε αυτά που λέει. ‘Εχετε πείρα, σκεφτείτε!

ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
9 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 8:ΟΟ μ.μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟ Θ. ΧΙΩΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΥ (ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ

ΤΟ ΧΟΥΛΛΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ (ΣΑΚΗ) ΥΠΟ ΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΩ-ΚΑΛΥΜΝΟ-ΛΕΡΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

Ο Καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός θα περιοδεύσει σε Κω-Κάλυμνο-Λέρο όπου θα μιλήσει σε πολιτικές συγκεντρώσεις. Συγκεκριμμένα:

Το Σάββατο 9 Ιουνίου στην Κάλυμνο, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στις 19:00.
Την Κυριακή 10 Ιουνίου στην Κω, στην αίθουσα της μαρίνας στις 11:00.
Την Δευτέρα 11 Ιουνίου στην Λέρο, στην καφετέρια "Γλάρος" στις 12:30

ΔΩΡΕΑ 20.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΛΙΚΟ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ.

 Όπως μας ενημέρωσε η Πρόεδρος του Νοσοκομείου Καλύμνου, Χρυσούλα Σιφονιού, ο συμπατριώτης μας Γιάννης Χαλίκος θα διαθέσει ποσό 20.000 ευρώ για την αποπληρωμή υγειονομικού υλικού που θα προμηθευτεί το Νοσοκομείο. Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Παϊσιος, ευρισκόμενος στο Ντάργουϊν ενημέρωσε τον συμπατριώτη μας επιχειρηματία για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Καλύμνου και ο Γιάννης Χαλίκος προσφέρθηκε άμεσα να πληρώσει 20.000 ευρώ για αγορά υγειονομικού υλικού το οποίο έχει ανάγκη το Νοσοκομείο.

Δύο σημαντικά πρόσωπα στην Ελλάδα μιλώντας για τα οικονομικά προβλήματα και προτείνοντας λύσεις.

Ο γνωστός Οικονομολόγος/Οικονομικός αναλυτής και δημοσιογράφος του RT (Russia Today) Max Keiser καλεσμένος του Γιώργου Νούλα στην εκπομπή « Ο Συνήγορος του πολίτη » (SUNNNY CHANNEL) σχολιάζει και αναλύει τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας και προτείνει λύσεις διεξόδου της χώρας μας από την κρίση.Καλεσμένος στην εκπομπή και ο Hugo Salinas Price, επιχειρηματίας απο το Μεξικό που προτείνει την επιβολή του ασημιού ως μέσου συναλλαγών.
Σημαντικές τοποθετήσεις των δυο ομιλητών:
“Οι Τράπεζες θα νικηθούν αγοράζοντας ασήμι”
“Ηρθαμε να μιλήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ,που προηγείται στις δημοσκοπήσεις και να συζητήσουμε την πρόταση μας που ειναι προς το συμφέρον του Ελληνικού λαού”
“Το χαρτονόμισμα ειναι ψεύτικο χρήμα που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική ευρωστία μιας οικονομίας”
“Εισαγωγή και κυκλοφορία ενος παράλληλου νομίσματος (απο ασήμι) με την χάρτινη δραχμή που δεν θα είναι υποτιμήσιμο και θα ευνοήσει την αποταμίευση”
“Η αντιπαράθεση μεταξύ χαρτονομίσματος και νομίσματος που είναι σε ασήμι ή χρυσό χτυπά την κερδοσκοπία και δείχνει την γύμνια των Τραπεζών”
“Το ασήμι έκανε την JP MORGAN να πέσει αφού ανακοίνωσε ρεκόρ απωλειών που εκτιμώνται εως και 30 δις.Η μετοχή της θα πάει στο μηδέν.”
Μετάφραση : Θ.Τσιλιόπουλος.

(Πηγή:Max Keiser)                                                                           Σακελλάρης Μαύρος

"Πρόβλημα στην διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων στα θέματα της φυσικής κατεύθυνσης" αναφέρει αναγνώστης

αναγνωστης, κριση, προβλημα, εξετασεων Η κρίση της Ελλάδας δυστυχώς δεν παίρνει μόνο οικονομικές και πολιτικέςδιαστάσεις, αλλά η κρίση παρουσιάζεται και στην ΠΑΙΔΕΙΑ. 
Ειδικότερα, θα μπορούσε κανείς να πει ότι από την παιδεία των νέων ανθρώπων χτίζεται η πορεία αλλά και το μέλλον τις χώρας μας στους διαφόρους τομείς οικονομικούς πολιτικούς, κοινωνικούς κ.λ.π. Συγκεκριμένα την ημέρα Παρασκευή 25/5/12, ημέρα πανελλαδικών εξετάσεων για χιλιάδες υποψήφιους, παρουσιάστηκε ένα μεγάλο πρόβλημα στα θέματα της φυσικής θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης. Ένα υποερώτημα και συγκεκριμένα το Γ4 του τρίτου θέματος είχε σοβαρότατο λάθος από φυσικής άποψης, με αποτέλεσμα πολλοί εξεταζόμενοι να πελαγοδρομούν σε αυτό το ερώτημα αδίκως (αφού δεν είχε λύση), χάνοντας πολύτιμο χρόνο από την εξεταστική διαδικασία. Με λίγα λόγια η επιτροπή θεμάτων φυσικής ουσιαστικά ''κρέμασε'' χιλιάδες μαθητές, οι οποίοι είδαν τα όνειρα τους να καταστρέφονται από ένα κακό διατυπωμένο και δύσκολο διαγώνισμα φυσικής. Έτσι, φαίνεται και η ανικανότητα αυτής της χώρας, που δεν είναι ικανή να οργανώσει ούτε τις πανελλήνιες.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη

Η επίθεση στην Λιάνα Κανέλλη από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη μετά από μια έντονη αντιπαράθεση όπου προφανώς δεν θα έπρεπε να είχε συζητηθεί και η οποία είναι ψευδής. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδυκνείουν το <<σκάνδαλο>> στο οποίο εμπλέκεται ο βουλευτής του εθνικιστικού κινήματος!

Όπως έλεγαν και οι Ρωμαίοι, η μισή αλήθεια είναι ψέματα. Δείτε  το παραπάνω βίντεο και θα καταλάβετε.

Τελευταία Ηλεκτρονική Δημοσκόπηση zoogla.gr


Σε μικρότερα βάθη απ' αυτό του Μόλου Καλύμνου προσεγγίζουν ΒLUE STAR 1 & 2 σε Σύρο - Σαντορίνη - Πάτμο


Υποσχέσεις για αύξηση των δρομολογίων πήρε ο Δήμαρχος στη συνάντηση του με το Γ.Γ Ναυτιλίας και διευθύνοντα σύμβουλο ATTICA GRΟUP .
Έγγραφο με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2012 της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείο Ανάπτυξης και Ναυτιλίας που απευθύνεται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου κάνει γνωστό τα βάθη των λιμανιών Σύρου, Σαντορίνης και Πάτμου που προσεγγίζουν τα πλοία ΒLUE STAR 1&2.
Σε μικρότερα βάθη απ&#039; αυτό του Μόλου  Καλύμνου προσεγγίζουν ΒLUE STAR 1 &amp; 2 σε  Σύρο - Σαντορίνη - Πάτμο   Σύμφωνα λοιπόν με το έγγραφο:
1.Στη Σύρο στις θέσεις που πρυμνοδετούν τα εν λόγω πλοία το βάθος κυμαίνεται από 6,5 έως 7,90 μέτρα.
2.Στη Σαντορίνη το βάθος κυμαίνεται από 6,30-7 μέτρα
3. Στην Πάτμο το βάθος ανέρχεται στα 7,60 μέτρα.
Επίσης στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι το μέγιστο βύθισμα στην πρύμνη των ΒLUE STAR 1&2 ανέρχεται σε 6,91 μέτρα σε πλήρη έμφορτη κατάσταση, ενώ επισημαίνεται ότι στην Κάλυμνο το βύθισμα θα είναι μικρότερο λαμβανομένου υπ΄όψιν ότι μεσολαβούν προηγουμένως άλλα λιμάνι όπου το φορτίο θα ελαττωθεί.
Μετά τα παραπάνω δεδομένα είναι σαφές ότι το βάθος του εσωτερικού μόλου της Καλύμνου που είναι 7,50 μέτρα, εξυπηρετεί την ασφαλή πρόσδεση των εν λόγω πλοίων.
Με το έγγραφο αυτό στα χέρια του ο Δήμαρχος Καλυμνίων συμμετείχε χθες στην προγραμματισμένη σύσκεψη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) ενώ στη συνέχεια είχε μία κρίσιμη συνάντηση με Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας κ.Λίτινα και τον διευθύνοντα Σύμβουλο της ATTICA GRΟUP κ. Διονύσιο Θεοδωράτο.
Ο κ. Διακομιχάλης ζήτησε να συμπεριληφθεί η Κάλυμνος στα δρομολόγια των ΒLUE STAR 1&2 ,αφού όπως υποστήριξε σύμφωνα με το έγγραφο της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών υπάρχει η δυνατότητα ασφαλούς προσέγγισης τους στον εξωτερικό μόλο. Επίσης ο κ. Διακομιχάλης ζήτησε εφόσον η ATTICA GRΟUP συνεχίσει να επιμένει για να γίνουν συμπληρωματικές παρεμβάσεις ώστε το βάθος να φτάσει στα 8,5 μέτρα, μέχρι αυτό να υλοποιηθεί να προστεθούν 2 ακόμη δρομολόγια από Πειραιά προς Κάλυμνο με τα Blue Star NAXOS και PAROS,ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού κατά την θερινή περίοδο.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν οριστικές απαντήσεις από την ATTICA GRΟUP.

(Πηγή:Kalymnos-news.gr)

Ιδρύθηκε η Ομοσπονδία Καλυμνίων Αυστραλίας

Ιδρύθηκε η Ομοσπονδία  Καλυμνίων Αυστραλίας

7 Ιουνίου 2012, μια ιστορική ημέρα για την Κάλυμνο, τους Καλύμνιους αλλά κυρίως για τους Απόδημους Καλύμνιους της Αυστραλίας.
Υπογράφτηκε στην πόλη Darwin της Αυστραλίας, στα γραφεία του συμπατριώτη μας κ. Γιάννη Χαλίκο, η ιδρυτική διακήρυξη της Ομοσπονδίας Καλυμνίων Αυστραλίας.
Προσωρινά ορίστηκε και η Διοικούσα Επιτροπή της νέας ομοσπονδίας η οποία είναι η εξής:
Επίτιμος Πρόεδρος Γιάννης Χαλίκος
Συντονιστής Αντώνης Μιαούδης
Μέλη είναι η Καλυμνιακή Αδελφότητα του Darwin δια του Προέδρου της αδελφότητας κ. Θεοφίλη Καλιδώνη, ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε να υπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη για λογαριασμό της Καλυμνιακής Αδελφότητας του Sydney αλλά και της Καλυμνιακής Αδελφότητας του Melbourne. Ακόμα, υπήρχε παρουσία στην διαδικασία εκπροσώπων από άλλους τρεις πυρήνες Καλυμνίων.
Συγκεκριμένα από τις πόλεις Adelaide, Perth και Brisbane. Συνολικά δηλαδή υπήρχε εκπροσώπηση από τις κοινότητες των Καλυμνίων από 6 μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας.
Την διακήρυξη υπέγραψαν ως μάρτυρες ο Μητροπολίτης Καλύμνου κ. κ. Παΐσιος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Northern Territory της Αυστραλίας κ. Γιάννης Ανοικτομάτης και η Αντιδήμαρχος Καλυμνίων Σεμίραμις Ψαρομπά.
Παρόντες σ ‘αυτό το ιστορικό γεγονός, έστω και με την βοήθεια της τεχνολογίας ήταν και ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης αλλά και ο υπεύθυνος του δήμου για θέματα αποδήμων ο κ. Δρόσος Ταυλάριος.
Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν τις νέες τεχνολογίες, συνδέθηκαν μέσω εφαρμογής διαδικτυακής τηλεδιάσκεψης και αντάλλαξαν απόψεις με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και παρακολούθησαν όλη την διαδικασία. Η σύνδεση αυτή πραγματοποιήθηκε με την τεχνική βοήθεια του Γιώργου Λιά στην Κάλυμνο και της Γεωργίας Κυπραίου στο Darwin. Κατά την διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε ο στόχος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής να είναι να έχει ολοκληρωθεί η σύσταση της Ομοσπονδίας μέχρι της 31 Οκτωβρίου 2012. Παράλληλα ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης υποσχέθηκε να παραβρεθεί στην τελετή για την πρώτη συνδιάσκεψη της νέας ομοσπονδίας. Κλείνοντας να πούμε ότι παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες διαδικασίας, με την επιμονή του υπεύθυνου Αποδήμων κ. Δρόσο Ταυλάριο και την καλή θέληση και σκληρή δουλειά όλων των εμπλεκομένων στην ολοκλήρωσης της διαδικασίας, βρισκόμαστε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της θεσμική συγκρότηση του Δικτύου των Απανταχού Καλυμνίων.
(ΠΗΓΗ: http://www.tzivaerikalymnos.com)

Πιάνουν δουλειά τη Δευτέρα τα 60 άτομα στα πλαίσια της κοινωφελούς εργασίας στην Κάλυμνο


Πιάνουν δουλειά τη Δευτέρα τα 60 άτομα στα πλαίσια της κοινωφελούς εργασίας στην Κάλυμνο  Ξεκινούν κανονικά τη Δευτέρα 11 Ιουνίου την εργασία τους τα 60 άτομα που προσελήφθηκαν από τον Εμπορικό Σύλλογο Καλύμνου στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Τα άτομα αυτά θα απασχοληθούν από τους συμπράττοντες φορείς που είναι ο Δήμος Καλυμνίων ,η ΔΕΥΑΚ και το ΔΛΤ .
Συγκεκριμένα στο Δήμο θα απασχοληθούν οι 50 ,στη ΔΕΥΑΚ 5 και στο ΔΛΤ 5.
Ήδη οι προσληφθέντες υπέγραψαν τις σχετικές συμβάσεις απασχόλησης διάρκειας 5 μηνών.
Την Πέμπτη οι προσληφθέντες ενημερώθηκαν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου από εκπροσώπου των συμπραττόντων για τον τρόπο και την εργασία απασχόλησης τους.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗ
Κάθε ωφελούμενος μπορεί να απασχοληθεί σε μία θέση εργασίας έως πέντε (5) μήνες μέσα σε διάστημα δώδεκα (12) μηνών.
Η αμοιβή των προσώπων που απασχολούνται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας δικαιούχων φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από προγράμματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού», ανεξαρτήτως ειδικότητας και επαγγελματικής εξειδίκευσής τους, ορίζεται σε 25 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερη από 625 ευρώ μηνιαίως, κατά παρέκκλιση των νόμιμων αμοιβών που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις οικείες συλλογικές συμβάσεις.
Οι ασφαλιστικές εισφορές (εργοδότη και εργαζόμενου) των μισθωτών, στο σύνολό τους, καλύπτονται από ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ Όπως προβλέπεται στο άρθρο 36 του ν. 4024/2011, φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μπορούν να προσλάβουν προσωπικό και συγκεκριμένα ανέργους, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες και δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα συμπραττόντων φορέων, ανάμεσά τους και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού.
Να σημειώσουμε ότι με απόφαση του το ΔΣ ανέλαβε την ευθύνη κάλυψης της ασφάλισης των εργαζομένων σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής στον Εμπορικό σύλλογο από τον ΟΑΕΕ των αντίστοιχων χρημάτων

(Πηγή:Kalymnos-news.gr)

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Αποχωρεί από την πολιτική ο Γιώργος Ρούσσος

Είδηση-βόμβα: Ο Γιώργος Ρούσσος αποχωρεί από την πολιτική


Ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης και τέως δήμαρχος κύριος Γιώργος Ρούσσος εξέδωσε σήμερα, 5.6.2012, ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί στον Καλυμνιακό λαό τη μεγάλη απόφασή του να εγκαταλείψει την πολιτική. Το κείμενο της ανακοίνωσης του λέει πολλά:



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
           
Αγαπητοί μου συνεργάτες, μέλη και φίλοι της παράταξης μας, Καλυμνιές και Καλύμνιοι, εκπρόσωποι των τοπικών μας ΜΜΕ.
            Με ιδιαίτερη συγκίνηση, δυσκολία στην έκφραση και ένα μεγάλο βάρος ευθύνης να με κυριαρχεί, γράφω αυτές τις γραμμές για να σας ανακοινώσω κάτι πολύ σημαντικό για εμένα και ίσως και για εσάς και για την Κάλυμνο.
Σας ανακοινώνω λοιπόν ότι αποφάσισα ότι δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του 2014.
Νιώθω την θεσμική υποχρέωση αλλά και την προσωπική μου ανάγκη να δώσω τις αναμενόμενες από εσάς εξηγήσεις για την απόφαση μου αυτή και επίσης να προδιαγράψω τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την επακόλουθη αναγκαία αλλαγή στην ηγεσία της παράταξης μας αλλά και να καταθέσω τις σκέψεις μου για την πορεία του νησιού μας από εδώ και πέρα εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και άμεσων απειλών αλλά και ευκαιριών για την Πατρίδα μας.
Προς το παρόν αρκούμαι να διαβεβαιώσω ότι η απόφαση μου αυτή δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και ουσιαστικά έχει οριστικοποιηθεί εδώ και 2 μήνες τουλάχιστον και μετά από συνεχή περίσκεψη από την επομένη της ήττας μας στις δημοτικές εκλογές έως και σήμερα.
Η ήττα μας εκείνη αποτελεί αντικειμενικά την έκφραση της κυρίαρχης απόφασης του Καλυμνιακού Λαού να αναθέσει τις τύχες της Καλύμνου στον κ. Διακομιχάλη, στην παράταξή του  και στην δική του αναπτυξιακή, πολιτική και αισθητική πρόταση για την Κάλυμνο και συγχρόνως συνιστά την αντίστοιχη αποδοκιμασία κυρίως εμού προσωπικά και της δικής μας αναπτυξιακής, πολιτικής και αισθητικής πρότασης για το νησί μας.
Την προσεχή Πέμπτη 07/06/12 και ώρα 8 το βράδυ θα βρίσκομαι στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να σας μιλήσω για την απόφαση μου αυτή καθώς και για όλα τα παραπάνω.
Θα είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να βρίσκεστε σε αυτήν την τελευταία πολιτική μου παρουσία με την ιδιότητά μου ως επικεφαλής της Παράταξής μας όπου επίσης θα απαντήσω και σε πιθανές ερωτήσεις των τοπικών μας δημοσιογράφων.

Γιώργος Α. Ρούσσος
Επικεφαλής της Παράταξης «ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Δημοτικός Σύμβουλος
τ. Δήμαρχος Καλυμνίων


Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Αυτοκτονία με μαχαίρι!

Μόνη της μαχαιρώθηκε 18 φορές η 27χρονη στην Κάλυμνο!Μόνη της μαχαιρώθηκε 18 φορές η 27χρονη στην Κάλυμνο!

Δικαιώνει η ιατροδικαστική έκθεση τον σύντροφο της 27χρονης, που βρέθηκε μαχαιρωμένη το Σάββατο στην Κάλυμνο, ο οποίος από την αρχή υποστήριζε ότι η φίλη του αυτοκτόνησε.
Οι αστυνομικοί και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κω, παρότι ακόμη και ο πατέρας της κοπέλας είχε καταθέσει υπέρ του, αποκλείοντας το ενδεχόμενο της δολοφονίας, είχαν ασκήσει στον 39χρονο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία. Ο λόγος; Οι αστυνομικοί που τον είχαν εντοπίσει στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, μετά τον τραυματισμό της κοπέλας, διαπίστωσαν ότί έφερε τραύμα στην παλάμη του δεξιού του χεριού, ενώ στο σπίτι του είχε βρεθεί μεταξύ άλλων ένας σουγιάς με λεπίδα μήκους οκτώ εκατοστών που έφερε ίχνη αίματος.
Τελικά, σήμερα, αφέθηκε ελεύθερος, αφού όσο απίστευτο και να φαίνεται, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, οι μαχαιριές που έφερε η άτυχη γυναίκα στο θώρακα ήταν επιπόλαιες και δεν μπορούσαν να προκαλέσουν το θάνατό της. Μόνο μια έτρωσε κάποια αρτηρία και επέφερε το θάνατο από ακατάσχετη αιμορραγία, κάτι το οποίο υποστήριζε από την αρχή ο σύντροφος της κοπέλας.

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Κάλυμνος: 21χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του με καραμπίνα

Κάλυμνος: 21χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του με καραμπίνα
Νεκρός από την καραμπίνα που όπλισε το ίδιο του το χέρι έπεσε στην αυλή του σπιτιού του την Πέμπτη, ένας νεαρός άνδρας 21 ετών στην Κάλυμνο.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα «Η Αργώ της Καλύμνου», η οικογένεια του αυτόχειρα άκουσε έναν δυνατό θόρυβο από εκπυρσοκρότηση όπλου και,τρέχοντας προς την αυλή του σπιτιού, σοκαρισμένη είδε τον 21χρονο πλημμυρισμένο στα αίματα, να κείτεται νεκρός στο έδαφος.

Η τραγική είδηση διαδόθηκε γρήγορα στη μικρή κοινωνία της Καλύμνου όπου έκανε λόγο για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα και ευγενικό άνθρωπο όπου όμως τελευταία(ίσως λόγο και της γενικότερης απαισιόδοξης κατάστασης) είχε κλειστεί στον εαυτό του και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα…

Κάλυμνος: Τρείς συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία και ναρκωτικά

Λαβράκι έβγαλε η επιχείρηση της αστυνομίας στην Κάλυμνο. Συνελήφθησαν τρία άτομα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αρχαιοκαπηλία και οπλοκατοχή.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν κα κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός αρχαίων αντικειμένων, 92 γραμμάρια κοκαΐνης και 447 γραμμάρια ινδικής κάνναβης. Επίσης βρέθηκαν κινήσεις χρηματικών ποσών πάνω από 70.000 ευρώ και 2.970 ευρώ σε μετρητά.

Οι συλληφθέντες είναι δύο 46χρονοι και ένας 47χρονος, οι οποίοι πιάστηκαν στην τσιμπίδα του νόμου μετά από πληροφορίες ότι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο ξυλουργείο ενός από τους δράστες, ενώ σημαντικός αριθμός αρχαίων αντικειμένων μεγάλης αξίας βρέθηκε στο αυτοκίνητό του.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 32 αμφορείς, δέκα πήλινα και χάλκινα ειδώλια μινωικής περιόδου, δύο μυλόπετρες, διάφορα ασαφή όστρακα από κλειστά αγγεία.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, πήραν τον δρόμο για τον εισαγγελέα.

Κάλυμνος Δυναμίτες 2012 [video]

Χριστός Ανέστη σ όλους σας!!! Άντε και του χρόνου, να μαστε όλοι καλά, να γιορτάσουμε ξανά την Άγια Ανάσταση του Κυρίου, με υγεία και ειρήνη.
Απολαύστε λοιπόν και το φετινό SHOW με τους Δυναμίτες της Κυριακής του Πάσχα 2012! Μια ακόμη χρονιά, με το τόσο ΜΟΝΑΔΙΚΟ, Πάσχα της Καλύμνου.

 

Κάλυμνος: "Δεν μετανιώνω που τον σκότωσα"

Άγρια δολοφονία το μεσημέρι στην περιοχή Βαθύ...

Οι περισσότεροι στο Βαθύ γνώριζαν για τις κάκιστες σχέσεις των δύο ανδρών. Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί τα όσα θα συνέβαιναν το μεσημέρι: ο 30χρονος βούτηξε το μονόκαννο κυνηγετικό του όπλο και πήγε έξω από το σπίτι του 70χρονου. Τον περίμενε να βγει αποφασισμένος να χτυπήσει στο ψαχνό.

Κάποια στιγμή ο ηλικιωμένος βγήκε από το σπίτι και ο 30χρονος πυροβόλησε. Ο 70χρονος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο του νησιού, αλλά παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο δράστης παραδόθηκε στην αστυνομία. Από τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, είπε ότι ο λόγος που πυροβόλησε τον 70χρονο ήταν τα προσβλητικά σχόλια που έκανε για εκείνον...

Κάλυμνος: 9χρονος νεκρός σε εγκαταλελειμένο κτίριο

Παιδάκι εννιά χρονών έχασε τη ζωή του, όταν καταπλακώθηκε από δοκάρια και τμήμα τείχου σε εγκαταλελειμένο σπίτι.

Το τραγικό περιστατικό έγινε στο μεσημέρι της Παρασκευής στην ενορία Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Καλύμνου. Το 9χρονο αγοράκι βρισκόταν σε εγκαταλελειμένη διώροφη παλιά οικία χωρίς σκέπη, όταν δύο δοκάρια και τμήμα τοίχου έπεσαν και το καταπλάκωσαν.
Κάλυμνος: 8χρονος μαθητής απείλησε με αεροβόλο να σκοτώσει τη δασκάλα του













Ένα ανήλικο παιδί προβληματικής οικογένειας παραλίγο να σκοτώσει τη δασκάλα του, με το κράτος να γνωρίζει για την υπόθεση του παιδιού αλλά να μην κάνει τίποτα.
Όλα έγιναν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στη Χώρα της Καλύμνου, προχθές. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, η δασκάλα έκανε παρατήρηση σε έναν από τους μαθητές. Ένα 8χρονο παιδί, που όμως αντί να συμμορφωθεί σηκώθηκε και έφυγε από την τάξη! Έφυγε από το σχολείο και λίγο αργότερα επέστρεψε κρατώντας στα χέρια ένα αεροβόλο.

Το παιδί άρχισε να φωνάζει, να σημαδεύει και να απειλεί τη δασκάλα ότι θα την σκοτώσει! Εκείνη τα έχασε διέκοψε το μάθημα, πετάχτηκαν όλοι από τις αίθουσες και στο σχολείο επικράτησε πανικός! Ο 8χρονος όταν είδε την κινητοποίηση έκανε πίσω. Έφυγε τρέχοντας από το σχολείο και από εκείνη τη στιγμή, δεν τον έχει δει κανένας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 8χρονος μαθητής κρύβει ένα ανθρώπινο δράμα. Ένα πρόβλημα που όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να το λύσει. Ένα παιδί που ζει σε ένα άκρως προβληματικό σπίτι, με πατέρα που μπαινοβγαίνει στη φυλακή για υποθέσεις ναρκωτικών και μητέρα που κάνει χρήση ηρωίνης. Ένα παιδί εγκαταλελειμμένο που δεν έχει βοήθεια από πουθενά.
Κάλυμνος: Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν όπλα και ναρκωτικά


Έπιασαν 28χρονο Έλληνα για όπλα και ναρκωτικά.

Τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί σε δρόμο για έλεγχο, επειδή το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε αλβανικές πινακιδες. Από την έρευνα βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο 2 όπλα, 1 κιλό χασίς, 30 χαπάκια και 7 κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν.
Τα όπλα στάλθηκαν στην Αθήνα, για να διαπιστωθεί αν είχαν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Πηγή:iNews

Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2012

Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2012 στην Κάλυμνο

ΑΡΙΘΜΟΣ ΨΗΦΩΝ                              ΠΟΣΟΣΤΑ
Ανεξάρτητοι Έλληνες 1.820                   20,27
Νέα Δημοκρατία 1.625                            18,10
Πασόκ 1.319                                              14,69
Κκε 783                                                       8,72
Σύριζα 745                                                  8,30
Κοινωνική Συμφωνία 741                        8,25
Δημοκρατική Αριστερά 704                    7,84
Χρυσή Αυγή 347                                      3,86
Οικολόγοι Πράσινοι 188                         2,09
Λάος 159                                                   1,77
Δημοκρατική Συμμαχία 88                   0,98
Ανταρσύα 83                                           0,92
Λοιποί 378                                              4,21