Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Σε μικρότερα βάθη απ' αυτό του Μόλου Καλύμνου προσεγγίζουν ΒLUE STAR 1 & 2 σε Σύρο - Σαντορίνη - Πάτμο


Υποσχέσεις για αύξηση των δρομολογίων πήρε ο Δήμαρχος στη συνάντηση του με το Γ.Γ Ναυτιλίας και διευθύνοντα σύμβουλο ATTICA GRΟUP .
Έγγραφο με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2012 της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείο Ανάπτυξης και Ναυτιλίας που απευθύνεται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου κάνει γνωστό τα βάθη των λιμανιών Σύρου, Σαντορίνης και Πάτμου που προσεγγίζουν τα πλοία ΒLUE STAR 1&2.
Σε μικρότερα βάθη απ' αυτό του Μόλου  Καλύμνου προσεγγίζουν ΒLUE STAR 1 & 2 σε  Σύρο - Σαντορίνη - Πάτμο   Σύμφωνα λοιπόν με το έγγραφο:
1.Στη Σύρο στις θέσεις που πρυμνοδετούν τα εν λόγω πλοία το βάθος κυμαίνεται από 6,5 έως 7,90 μέτρα.
2.Στη Σαντορίνη το βάθος κυμαίνεται από 6,30-7 μέτρα
3. Στην Πάτμο το βάθος ανέρχεται στα 7,60 μέτρα.
Επίσης στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι το μέγιστο βύθισμα στην πρύμνη των ΒLUE STAR 1&2 ανέρχεται σε 6,91 μέτρα σε πλήρη έμφορτη κατάσταση, ενώ επισημαίνεται ότι στην Κάλυμνο το βύθισμα θα είναι μικρότερο λαμβανομένου υπ΄όψιν ότι μεσολαβούν προηγουμένως άλλα λιμάνι όπου το φορτίο θα ελαττωθεί.
Μετά τα παραπάνω δεδομένα είναι σαφές ότι το βάθος του εσωτερικού μόλου της Καλύμνου που είναι 7,50 μέτρα, εξυπηρετεί την ασφαλή πρόσδεση των εν λόγω πλοίων.
Με το έγγραφο αυτό στα χέρια του ο Δήμαρχος Καλυμνίων συμμετείχε χθες στην προγραμματισμένη σύσκεψη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) ενώ στη συνέχεια είχε μία κρίσιμη συνάντηση με Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας κ.Λίτινα και τον διευθύνοντα Σύμβουλο της ATTICA GRΟUP κ. Διονύσιο Θεοδωράτο.
Ο κ. Διακομιχάλης ζήτησε να συμπεριληφθεί η Κάλυμνος στα δρομολόγια των ΒLUE STAR 1&2 ,αφού όπως υποστήριξε σύμφωνα με το έγγραφο της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών υπάρχει η δυνατότητα ασφαλούς προσέγγισης τους στον εξωτερικό μόλο. Επίσης ο κ. Διακομιχάλης ζήτησε εφόσον η ATTICA GRΟUP συνεχίσει να επιμένει για να γίνουν συμπληρωματικές παρεμβάσεις ώστε το βάθος να φτάσει στα 8,5 μέτρα, μέχρι αυτό να υλοποιηθεί να προστεθούν 2 ακόμη δρομολόγια από Πειραιά προς Κάλυμνο με τα Blue Star NAXOS και PAROS,ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού κατά την θερινή περίοδο.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν οριστικές απαντήσεις από την ATTICA GRΟUP.

(Πηγή:Kalymnos-news.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου