Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ιδρύθηκε η Ομοσπονδία Καλυμνίων Αυστραλίας

Ιδρύθηκε η Ομοσπονδία  Καλυμνίων Αυστραλίας

7 Ιουνίου 2012, μια ιστορική ημέρα για την Κάλυμνο, τους Καλύμνιους αλλά κυρίως για τους Απόδημους Καλύμνιους της Αυστραλίας.
Υπογράφτηκε στην πόλη Darwin της Αυστραλίας, στα γραφεία του συμπατριώτη μας κ. Γιάννη Χαλίκο, η ιδρυτική διακήρυξη της Ομοσπονδίας Καλυμνίων Αυστραλίας.
Προσωρινά ορίστηκε και η Διοικούσα Επιτροπή της νέας ομοσπονδίας η οποία είναι η εξής:
Επίτιμος Πρόεδρος Γιάννης Χαλίκος
Συντονιστής Αντώνης Μιαούδης
Μέλη είναι η Καλυμνιακή Αδελφότητα του Darwin δια του Προέδρου της αδελφότητας κ. Θεοφίλη Καλιδώνη, ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε να υπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη για λογαριασμό της Καλυμνιακής Αδελφότητας του Sydney αλλά και της Καλυμνιακής Αδελφότητας του Melbourne. Ακόμα, υπήρχε παρουσία στην διαδικασία εκπροσώπων από άλλους τρεις πυρήνες Καλυμνίων.
Συγκεκριμένα από τις πόλεις Adelaide, Perth και Brisbane. Συνολικά δηλαδή υπήρχε εκπροσώπηση από τις κοινότητες των Καλυμνίων από 6 μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας.
Την διακήρυξη υπέγραψαν ως μάρτυρες ο Μητροπολίτης Καλύμνου κ. κ. Παΐσιος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Northern Territory της Αυστραλίας κ. Γιάννης Ανοικτομάτης και η Αντιδήμαρχος Καλυμνίων Σεμίραμις Ψαρομπά.
Παρόντες σ ‘αυτό το ιστορικό γεγονός, έστω και με την βοήθεια της τεχνολογίας ήταν και ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης αλλά και ο υπεύθυνος του δήμου για θέματα αποδήμων ο κ. Δρόσος Ταυλάριος.
Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν τις νέες τεχνολογίες, συνδέθηκαν μέσω εφαρμογής διαδικτυακής τηλεδιάσκεψης και αντάλλαξαν απόψεις με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και παρακολούθησαν όλη την διαδικασία. Η σύνδεση αυτή πραγματοποιήθηκε με την τεχνική βοήθεια του Γιώργου Λιά στην Κάλυμνο και της Γεωργίας Κυπραίου στο Darwin. Κατά την διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε ο στόχος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής να είναι να έχει ολοκληρωθεί η σύσταση της Ομοσπονδίας μέχρι της 31 Οκτωβρίου 2012. Παράλληλα ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης υποσχέθηκε να παραβρεθεί στην τελετή για την πρώτη συνδιάσκεψη της νέας ομοσπονδίας. Κλείνοντας να πούμε ότι παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες διαδικασίας, με την επιμονή του υπεύθυνου Αποδήμων κ. Δρόσο Ταυλάριο και την καλή θέληση και σκληρή δουλειά όλων των εμπλεκομένων στην ολοκλήρωσης της διαδικασίας, βρισκόμαστε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της θεσμική συγκρότηση του Δικτύου των Απανταχού Καλυμνίων.
(ΠΗΓΗ: http://www.tzivaerikalymnos.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου