Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ιατρικό Συνέδριο στην Κάλυμνο 8 & 9/6/12 – μεγάλη η συμμετοχή


Ιατρικό Συνέδριο στην Κάλυμνο 8 & 9/6/12 – μεγάλη η συμμετοχήΗ Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία, της οποίας αντιπρόεδρος είναι ο διαπρεπής Καλύμνιος καρδιολόγος κύριος Ιωάννης Ε. Καλλικάζαρος (φωτο), στα πλαίσια του «2ου Συνεδρίου Καρδιαγγειακών Παθήσεων», διοργάνωσε τιμητικά και στην Κάλυμνο συνεδριακές ημέρες εκλαϊκευμένων ομιλιών πάνω σε καρδιολογικά θέματα, το διήμερο 8 & 9 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Ελιές.


Το Συνέδριο αυτό είναι ενταγμένο στο «4ο Περιφερειακό Συνέδριο Βορειοανατολικού Αιγαίου» της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας και αποτελεί αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της, εδώ και πολλά χρόνια, για την ενημέρωση της ελληνικής περιφέρειας πάνω σε καρδιολογικά θέματα.
Η Κάλυμνος, με την παρουσία περίπου 100 επιστημόνων, έζησε ημέρες αναβάθμισης του πολιτισμικού της επιπέδου και, σαφώς, της τουριστικής κίνησης. Το σημαντικότερο είναι ότι το συνέδριο αυτό κινητοποίησε Καλύμνιους γιατρούς, αλλά και πάρα πολλούς απλούς πολίτες να βγούν έξω, έστω για λίγος, από την καθημερινότητα της φθοράς του γκρίζου ορίζοντα της πολιτικής. Το συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου ήταν κατάμεστο από κόσμο.
Πρόεδροι του συνεδρίου και οι κύριοι Ι. Ε. Καλλικάζαρος και Γ. Παρχαρίδης, ενώ η σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής βεβαιώνει τη σοβαρότητα και τον πραγματικά πανελλήνιο χαρακτήρα του συνεδρίου, αποτελείται από γιατρούς της Αθήνα, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Χίου, Λέσβου, Λήμνου, Σάμου, Ικαρίας.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, το απόγευμα της 8.6.12, το συνέδριο ξεκίνησε με τρεις προσυνεδριακές ομιλίες πάνω σε γενικότερα ιατρικά θέματα και πρώτη ομιλήτρια την Καλυμνιά δερματολόγο κυρία Καλοτίνα Κορφιά, η οποία εντυπωσίασε το ακροατήριο με την επιστημοσύνη της, τα άριστα ελληνικά της και την άνεση στο λόγο. Στη συνέχεια έγινε η έναρξη του συνεδρίου με χαιρετισμούς και ακολούθησαν ομιλίες πάνω σε καρδιολογικά θέματα. Από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι του Σαββάτου το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει συνεχή στρογγυλά τραπέζια με πολύ ενδιαφέροντα θέμα και διαπρεπείς καρδιολόγους.
Ο Ι. Καλλικάζαρος τιμά την Κάλυμνο με την πανελλήνια και διεθνή επιστημονική του καταξίωση, την υψηλή επαγγελματική του επάρκεια, την ευσυνειδησία και τον ανθρωπισμό του, και για τη μεγάλη αγάπη στο νησί του και τους συμπατριώτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου