Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Πιάνουν δουλειά τη Δευτέρα τα 60 άτομα στα πλαίσια της κοινωφελούς εργασίας στην Κάλυμνο


Πιάνουν δουλειά τη Δευτέρα τα 60 άτομα στα πλαίσια της κοινωφελούς εργασίας στην Κάλυμνο  Ξεκινούν κανονικά τη Δευτέρα 11 Ιουνίου την εργασία τους τα 60 άτομα που προσελήφθηκαν από τον Εμπορικό Σύλλογο Καλύμνου στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Τα άτομα αυτά θα απασχοληθούν από τους συμπράττοντες φορείς που είναι ο Δήμος Καλυμνίων ,η ΔΕΥΑΚ και το ΔΛΤ .
Συγκεκριμένα στο Δήμο θα απασχοληθούν οι 50 ,στη ΔΕΥΑΚ 5 και στο ΔΛΤ 5.
Ήδη οι προσληφθέντες υπέγραψαν τις σχετικές συμβάσεις απασχόλησης διάρκειας 5 μηνών.
Την Πέμπτη οι προσληφθέντες ενημερώθηκαν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου από εκπροσώπου των συμπραττόντων για τον τρόπο και την εργασία απασχόλησης τους.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗ
Κάθε ωφελούμενος μπορεί να απασχοληθεί σε μία θέση εργασίας έως πέντε (5) μήνες μέσα σε διάστημα δώδεκα (12) μηνών.
Η αμοιβή των προσώπων που απασχολούνται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας δικαιούχων φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από προγράμματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού», ανεξαρτήτως ειδικότητας και επαγγελματικής εξειδίκευσής τους, ορίζεται σε 25 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερη από 625 ευρώ μηνιαίως, κατά παρέκκλιση των νόμιμων αμοιβών που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις οικείες συλλογικές συμβάσεις.
Οι ασφαλιστικές εισφορές (εργοδότη και εργαζόμενου) των μισθωτών, στο σύνολό τους, καλύπτονται από ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ Όπως προβλέπεται στο άρθρο 36 του ν. 4024/2011, φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μπορούν να προσλάβουν προσωπικό και συγκεκριμένα ανέργους, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες και δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα συμπραττόντων φορέων, ανάμεσά τους και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού.
Να σημειώσουμε ότι με απόφαση του το ΔΣ ανέλαβε την ευθύνη κάλυψης της ασφάλισης των εργαζομένων σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής στον Εμπορικό σύλλογο από τον ΟΑΕΕ των αντίστοιχων χρημάτων

(Πηγή:Kalymnos-news.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου