Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

1η Ποδηλατοδρομία στην Κάλυμνο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η 1η ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ που έγινε στο νησί μας , με  συνδιοργανωτές  το Σύλλογος Γονέων –Μαθητών και τον Ποδηλατικό Σύλλογου Καλύμνου.
1η Ποδηλατοδρομία στην ΚάλυμνοΜία ποδηλατοδρμία βασισμένη σε ιδέα των μικρών μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως, στα πλαίσια του εορτασμού Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος .
Μια πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση με πολλούς αποδέκτες και όσον αφορά την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Ποθιας , με πρωταγωνιστή την μετακίνηση με ποδήλατο.
Σε σύντομη του αναφορά ο Δήμαρχος δήλωσε πως θα εξεταστεί σοβαρά η προοπτική μιας τέτοιας θεσμοθέτησης σε συνεργασία με τον ποδηλατικό σύλλογο, και άλλους φορείς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επιτυχία του Ποδηλατικού Γύρου στην Ποθια ,εκτός του σύλλογο γονέων –μαθητών και του ποδηλατικού συλλόγου, σημαντική συμβολή είχε η συνεργασία όλων των αρχών όπως το Λιμεναρχείο, η αστυνομία, η δημοτική αστυνομία, , η Δημοτική Επιτροπή Αθλητισμού, κ.α.
Παιδιά όλων των ηλικιών, μέλη του ποδηλατικού Συλλόγου του νησιού μας ,πρόσκοποι, μεγάλοι και μικροί διανύοντας με ποδήλατο την απόσταση από το Λιμεναρχείο – Ιχθυόσκαλα- Σταθμό ταξί – Εμπορικό Επιμελητήριο ,και με τερματισμό την κεντρική πλατεία του νησιού μας , χάρισαν μοναδικές στιγμές περιβαλλοντικής συνειδήσεις στέλνοντας το μυνημα ότι υπάρχει εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης εντός της πόλεως , αυτής με το ποδήλατο.
Στο σημείο τερματισμού της 1ΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑΣ στην κεντρική μας Πλατεία, μαθητές σχολείων έστειλαν πολυποίκιλα μυνηματα προς πασαν κατεύθυνση, γύρω από την χρήση του ποδηλάτου , του κανόνες ασφαλής οδήγησης ποδήλατου, την προσφορά στην υγεία , την αναγκαιότητα για ενσωμάτωση στην καθημερινότητα μας κ.α. ενώ στην συνέχεια παιδιά κατέθεσαν την μοναδική τους εμπειρία μέσα από την συμμετοχή του
(ΠΗΓΗ:kalymniansvoice.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου